• 09 July 2018
 • Brand talk

SundaySchool the 2nd Episode #IT’S ALWAYS SHOWTIME….

Op zondag 1 juli jl. vond de tweede editie van de kindermodebeurs SundaySchool plaats in de Fabrique, evenementen locatie te Utrecht!

EEC3056D-33BC-43EC-901A-8706EC7AEB4E

Een aantal weken daarvoor werd ik ( Renate van Talk about style) uitgenodigd door 1 van de organisatoren, Rob de Vos, om te participeren in het team van de SundaySchool. Ik had namelijk tijdens de eerste editie foto’s gemaakt en een persoonlijk blog geschreven, dat erg gewaardeerd werd. En bij deze werd ik dus officieel uitgenodigd om dit weer te doen. Weet je wat er gebeurde op dat moment met mij? Je ziet het altijd in tekenfilms, maar hoe leg je zoiets uit? Je blijft kalm, maar van binnen ga je helemaal uit je dak. En vervolgens zei ik “ja wat leuk, dat wil ik wel doen.”

Ook Manon van het blog justbymanon had gevraagd of ik tijdens haar shows foto’s wilde maken. Tevens had ik toestemming om achter de schermen te fotograferen. Dat was mijn tweede uit mijn ‘interne’ dak gaan moment. Tegen haar zei ik “daar hoef ik uiteraard niet over na te denken, dat doe ik!”

07FE6774-1673-4B6F-B470-277731363DF4

Manon vertelde dat zij van die leuke zonnekleppen zou laten maken. Deze zouden de modellen dan tijdens de finale van de modeshow het publiek ingooien. Ik zou er alles voorover hebben om zo’n klep te vangen dacht ik! Maar dat kon niet, ik liep daar tenslotte met mijn camera. Bovendien zou het bijzonder raar zijn dat de ‘fotografe’ tussen het publiek duikt om een zonneklep te vangen. Toch heb ik er twee! Manon nam ze mee tijdens een bespreking.

Alle voorbereidingen waren volop in gang. Het thema zou dit keer ‘festival’ zijn. Dat klonk al veelbelovend. Ik keek er zo ontzettend naar uit, dat ik de week daarvoor alvast naar het evenementen terrein ben gereden om nieuwe inspiratie op te doen.

Benja, mijn jongste zoontje was mee en liep het terrein te verkennen met grote passen. Het was net alsof hij aan het oefenen was voor de modeshow! Maar hiervoor is hij écht nog te klein. Het zou mijn dag worden zondag 1 juli. En ik koos er daarom voor om alleen naar de beurs te gaan, zonder kinderen.

5:00 uur

Het was zover! Zondag 1 juli was ‘eindelijk’ aangebroken. Ik zou om 7 uur ’s morgens aanwezig zijn en besloot daarom om vijf uur op te staan. Mijn kleding lag al klaar. Een zwarte glimmende broek met een zilveren bies en een grijs T-shirt met de tekst ‘I WOKE UP LIKE THIS’. Er was namelijk voor het hele team een T-shirt gemaakt waarop SundaySchool stond bedrukt, dus ik zou me nog omkleden.

6:15 uur

Ik mocht vertrekken! Toen kreeg ik een app van Manon. “we hebben besloten een uurtje later te verzamelen, tot straks.”

Ja ok, tot straks! Maar net als de eerste keer, ben ik bewust eerder gegaan. Want weet je hoe mooi het is om in alle stilte daar te komen? Ik laat het je zien.

Mijn eerste indruk was net als de eerste keer overweldigend en ik genoot ervan alles rustig in me op te kunnen nemen en te fotograferen. Dit terrein heeft zoveel sfeer. Doordat de oude fabriekshallen in beurshallen omgeturnd zijn, maar wel met de blijvende industriële looks, is het een beurs die nergens anders te evenaren is.

Over een paar uur zou het hier helemaal vol met mensen zijn. Hopelijk is hun indruk net zo!

8:00 uur

Op het moment dat het liedje ‘papa loves mambo’ door de luidsprekers klonk en ik bij mezelf dacht…maar mama ook, kwam Rob aangelopen met zijn vrouw en gaf mij een T-shirt wat ik deze dag moest dragen als team-member. Spannend momentje, want als deze niet zou passen liep ik voor de rest van de dag in mijn oude grijze shirt! Maar gelukkig zat het goed en stond de tekst #IT’S ALWAYS SHOWTIME # niet op mijn borst, maar op mijn rug!

Daar kwam ook Manon aangelopen, vergezeld van haar team. Ik blijf het een bijzondere gewaarwording vinden om mensen te ontmoeten die je alleen maar via Instagram kent.

Manon is ontzettend creatief en samen met Roel heeft ze twee fantastische shows in elkaar gedraaid. Je hebt geen idee wat er zo’n dag allemaal door haar hoofd gaat, maar ze blijft uiterst kalm.

9:00 uur

De modelletjes arriveerden met hun moeders. Stuk voor stuk leuke kinderen waarvan je kunt zien dat ze ervaren zijn. Van het merk VINGINO kregen alle modellen een shirt waar ze tussen de shows door en tijdens het oefenen op de Catwalk, lekker in rond konden lopen. Bijzonder slim van VINGINO, want de kinderen maakten op deze manier de hele dag reclame.

Het fotograferen achter de schermen, leverde mooie momenten op. Kijk zelf maar! Ik kan wel alles letterlijk gaan beschrijven, maar dan ben je denk ik pas klaar met lezen tijdens de 3e editie van de SundaySchool.

10:00 uur

De beurs is officieel geopend! Het is onmiddellijk druk. En de reacties zijn overweldigend. Je proeft de festival sfeer, de muziek klopt, het is prachtig weer en iedereen lijkt blij elkaar te zien of voor het eerst te ontmoeten. Het is een beurs waar mensen niet perse komen orderen zoals vroeger. Het is een beurs om geïnspireerd te worden, de nieuwe collecties te bewonderen, te socializen en nog veel meer. Nieuw deze editie was de aanwezigheid van VINGINO. Het hele Vingino team was erg enthousiast over hun aanwezigheid op de beurs.

11.00 uur (achter de schermen)

Nog twee uur te gaan, voordat de eerste show begint! Er wordt geoefend, er wordt doorgepast en een derde groep zit bij de visagie. Alles verloopt als een geoliede machine. Knap hoor en petje af! Ondertussen is de beurs in volle gang en niemand die weet dat er achter de schermen ook keihard gewerkt wordt.

13:00 uur

SHOWTIME!

De eerste modeshow gaat beginnen. De gang staat vol met mensen. Over enkele ogenblikken gaat de zaal open en stroomt het vol!

De jongste modellen bijten het spits af. Diverse merken worden gepresenteerd en de collecties beloven weer veel goeds!

Tijdens de shows en in de wandelgangen van de beurs, heb ik veel positieve geluiden opgevangen. Een enkeling had iets te mopperen over de warmte, maar dat hou je natuurlijk altijd! De ervaringen die zijn opgedaan tijdens deze editie van SundaySchool gebruiken we uiteraard om de 3e editie nog beter te maken.

Ondertussen is er buiten van alles te beleven. Er is voldoende eten en drinken verkrijgbaar bij de foodtrucks op het buitenplein. Diverse artiesten vermaken de bezoekers en de photobooth van RETOUR staat ook niet stil! Er is zelfs een Cartoon tekenaar.

Het einde van de beurs nadert en aan mijn fantastische beleving komt zo zoetjes aan een eind. Tijd om naar huis te gaan, maar eerst nog even langs de DJ’s Olaf en Tjerk, die de dag muzikaal afsluiten.

Tot de volgende beurs!

Groetjes Renate, Talk About Style

Related Posts

Comments

2 comments

 1. Manon

  10 July 2018

  Leuk Cindy! We zien jullie vast en zeker weer in januari. xx

 2. Cintia

  09 July 2018

  Super leuk geschreven en precies ook zo ervaren! En wat een mooie foto's. Volgende editie zijn wij er zeker weer bij! Geweldig vonden wij het.

Laat een bericht achter

Meer informatie over hoe JustByManon je gegevens verzamelt, gebruikt en verwerkt, vind je in onze Privacy verklaring.