• 11 June 2019
  • Shop love

SHOPLOVE: Hatshoe Alkmaar voor de leukste kinderschoenen

Ik hoor je al denken… Zou Hatshoe komen van Hatsjoe?  Yes, uiteraard. Het is een naam die je niet snel vergeet en ook kinderen vinden het grappig waardoor ze dolgraag deze winkel binnenstappen.

Waar vind je in Nederland nog een fysieke winkel gespecialiseerd in baby en kinderschoenen?
Ik kom ze eigenlijk nooit meer tegen vandaar dat ik op ‘shop bezoek’ ging bij Hatshoe in Alkmaar. Het is 10 uur ‘s ochtends op een door de weekse dag als ik voor het mooie pand in Alkmaar sta. Hatshoe is nét iets naast de drukke winkelstraat van Alkmaar gelegen waardoor ik mijn auto gewoon voor de deur kan parkeren. Hoe handig is dat? Als ik naar binnenkijk valt het me op dat het al lekker druk is in de winkel. De twee eigenaressen zijn druk bezig met voetjes nameten van kinderen en adviseren van de juiste schoenen. Kinderen huppelen ondertussen op hun nieuwe schoenen door de winkel of spelen in de brandweer auto achterin de winkel terwijl hun ouders advies krijgen over de verschillende modellen schoenen.

De drukte in de winkel neemt even af, waardoor ik de kans krijg om met de twee eigenaren te kletsen. Caroline Ensing en Daniëlle Butter vertellen mij dat het 25 jaar geleden is begonnen in Wormerveer waar zij samen hun eerste kinderschoenenwinkel Hatshoe opende. Hun liefde voor kinderschoenen en passie om mooie en bijzondere schoenen merken te selecteren voor een uniek assortiment viel al snel op.  Mede hierdoor werd Hatshoe al snel een grip in Wormerveer en eigenlijk in heel Noord-Holland.

Caroline en Danielle vertellen dat ze sommige merken al vanaf dag 1 in de winkel hebben, maar dat ze ook altijd opzoek zijn naar de ‘snoepjes en nieuwkomers’ in de markt. Ze willen met hun kinderschoenen assortiment hun klanten blijven verrassen en zijn door de jaren heen altijd meegegaan met de tijd. Ook op de groeiende vraag naar online kinderschoenen ging Hatshoe in door het openen van de Hatshoe webwinkel 

Na een tijdje in Almaar een Hatshoe outletwinkel te hebben gehad merken Caroline en Danielle dat mede door de veranderende verhouding tussen online en offline de fysieke vierkante meters in Alkmaar de toekomst van Hatshoe gaan worden en besluiten ze eind 2018 hun winkel in Wormerveer te sluiten en een nieuw pand aan te huren in Alkmaar. Hatshoe Alkmaar is gevestigd in een mooi ruim pand en de inrichting is modern en clean waardoor je ogen direct getrokken worden naar alle  schoenen die echt als blikvangers op de planken staan. Het voelt als een soort shop in shop want de merken staan heel mooi bij elkaar waardoor je ook direct ziet dat ze van elk merk een breed assortiment verkopen. Ik vind Hatshoe echt een prachtige overzichtelijke shop waar ik als moeder dolgraag schoenen zou gaan kopen.

Het assortiment van  Hatshoe is dan ook niet in één zin te beschrijven, want ze hebben zo veel mooie merken van uitstekende kwaliteit en mooie pasvorm. Met +/- 65 kinderschoenen merken die voor het grootste gedeelte uit Italië, Spanje en Portugal komen onder één dak is het bijna onmogelijk om Hatshoe uit te lopen zonder de geschikte schoenen voor jouw kinderen!

Wil je professioneel advies of ben je op zoek naar een hippe sneakers, originele sandalen of een mooie schooltas. Bij de kinderschoenenwinkel Hatshoe hebben ze het allemaal! Loop eens binnen bij Hatshoe of bekijk het uitgebreide assortiment op de Hatshoe webshop.

Hatshoe
Laat 119 
1811 ED Alkmaar ( 7 dagen per week geopend) 

Related Posts

Er zijn nog geen comments geplaatst

Laat een bericht achter

Meer informatie over hoe JustByManon je gegevens verzamelt, gebruikt en verwerkt, vind je in onze Privacy verklaring.