• 20 July 2018
  • Van de blogger...

My timing cards Schermtijdskaarten voor kinderen

De vakantie thuis met de boys gaat een drama worden zolang Fornite nog op de xbox staat! Dit was mijn Instagram post van twee weken geleden.

Als ik mijn zoons moet geloven ben ik de strengste moeder van allemaal. Ze mogen namelijk alleen in het weekend Xboxen. Vanaf vrijdagmiddag is het dan lossssssss…. en Tja al weken hoor ik ze zeggen.

Vakantie is toch weekend mama? Ik heb het weken voor me uitgeschoven. Die verslaving van Fornite is de ergste van alle verslavingen …

Thom kreeg twee weken geleden al vakantie en op een instagram post over hoe ik dit nu moet aanpakken reageerde @mytimingcards . Kaarten met tijden die je kan koppelen aan leeftijden en de daarbij behorende schermtijd. De kaarten kwamen binnen en Thom zag ze liggen. Bovenop lag het kaartje met de Xbox controller met 15 min. Dikke vette stress. 15 minuten, echt waarom heb ik jullie nu als ouders.. etc etc. ( dat zeggen toch alle pubers ? Hoop ik ✌?)

Toch blijkt het systeem leuker dan hij dacht. Ook al zijn de timingkaarten beter geschikt voor mijn jongste twee, we gebruiken de kaart voor gamingkaart nu ook voor Thom. Nu de vakantie is losgebarsten delen wij kaartjes met de boys. Op die manier hebben ze zelf de controle over wanneer ze hun schermtijd willen inzetten. En op = op. En natuurlijk moet je de achterkant van de kaarten niet vergeten. Dat zijn leuke dingen die je ook samen kunt doen, met ze afvinken. Ik hoop dat daar geen wekkertje bij nodig is??

Nu we de eerste week bijna achter de rug hebben kan ik zeggen dat het werkt! De kinderen zijn niet de hele dag meer bezig met “wanneer mag ik weer Xboxen” al vind ik het ook wel eens lastig dat het met deze kaarten ook voor mij soms een beetje loslaten is… maar er is duidelijkheid en meer rust!

Lang leve de Mytimingkaarten.

Related Posts

Er zijn nog geen comments geplaatst

Laat een bericht achter

Meer informatie over hoe JustByManon je gegevens verzamelt, gebruikt en verwerkt, vind je in onze Privacy verklaring.