• 29 October 2018
  • Travel

Citytrip Parijs: vakantie met kinderen

Afgelopen week hadden wij herfstvakantie en was het dus het perfecte moment om een citytrip te gaan maken. Om heel eerlijk te zijn was Parijs niet mijn eerste keuze. Ik ben heel wat jaar geleden voor het laatst in Parijs (of Frankrijk) en dat was met een reden. Ik spreek geen Frans en kan me herinneren dat de Fransen erg stug waren en 0,0 moeite deden om Engels te spreken. Alle reden dus om niet naar Parijs te gaan. Maar ja, als je dochter de droom uitspreekt dat ze heel graag een keer de Eiffeltoren wil zien dan ga je toch maar om. Ik kan jullie vertellen dat we daar echt helemaal geen spijt van hebben gehad. Wat een prachtige stad (oké, af en toe even je neus dicht vanwege wat onwelriekende plekken) en we zijn in de 3 1/2 dag maar één Française tegen gekomen die geen Engels sprak, maar ook zij deed haar best om de communicatie goed te laten verlopen. Wij zijn helemaal om en kunnen Parijs dan zeker aanbevelen.

Vandaag onze tips voor leuke dingen om te doen met kids in Parijs. Moet ik er wel bij vertellen dat Noémi inmiddels 10 is en erg houdt van culturele dingen en ze rent ook niet gillend weg als ze een museum ziet. Verwacht dus geen tips voor leuke speeltuinen, maar wat culturele tip die een 10 jarige ook leuk vindt.

De reis er naartoe

Veel mensen zullen de auto pakken voor een citytrip naar Parijs, maar het verkeer gezien te hebben zijn wij ontzettend blij dat wij gekozen hebben om met de Thalys te gaan. Wij stapten op vrijdagmiddag om 15.58 uur op Rotterdam Centraal in de trein en stapten om 19.35 weer uit op Gare du Nord in Parijs. Veel sneller dan met de auto en heel veel comfortabeler. Ik kan een reis met de Thalys dus zeker aanraden. Vooral als je in de buurt van één van de Thalys stations woont, is het dus een hele snelle optie.

Ons hotel

Wij hebben 3 nachten doorgebracht in het Ibis hotel Paris Bastille Faubourg St. Antoine in het 11 Arr. Niet het meest hippe of luxe hotel, maar een prima hotel voor een citytrip en voor Parijse begrippen waren zelfs de kamers nog ruim ook. Schoon, netjes en een uitgebreid ontbijt maakten ons verblijf prima genoeg.

Eiffeltoren

Natuurlijk mocht de Eiffeltoren niet ontbreken op onze to do list en dit was dan ook onze eerste stop. Het bezoeken van de toren zelf zou ik afraden. Ten eerste sta je dan heel lang in de rij voor een security check en vervolgens kan je daarna ook nog in de rij om kaartjes te kopen. En daarnaast als je op de Eiffeltoren staat, zie je wel heel Parijs, maar het belangrijkste punt van de stad mis je, omdat je daar bovenop staat.

Grande Arche

Dat is dus precies de reden dat ik zou aanraden om met de metro naar Grande Arche te reizen. Metrohalte La Defense en je loopt er binnen twee minuten naartoe. Het is een moderne versie van de Arc de Triomph en een enorm indrukwekkend gebouw. Omdat ik enorme hoogtevrees heb, ben ik niet met het glazen liftje omhoog gegaan om het uitzicht vanaf de top te bekijken. Maar onderaan de Grande Arche, bovenaan de trappen, heb je ook al een direct uitzicht op de Arc de Triomph. Ook al een aanrader dus! Van mijn familie die wel bovenop is geweest, hoorde ik dat het uitzicht wel echt fantastisch is. Je kan over het grootste deel van Parijs uitkijken.

Le Marais en Centre Pompidou

Le Marais is de Joodse wijk van Parijs en de winkels zijn dus op zondag geopend. Het is een hele drukke wijk met heel veel toffe winkeltjes, zoals bijvoorbeeld een winkel van Happy Socks. Volop eettentjes zijn er ook, maar onze keuze was gevallen op Princess Crepes. Een heerlijk Japans crepe winkeltje, helemaal in het roze en met twee lieve Japanse Parijzenaren achter de toonbank. Een hele kawaii ervaring middenin Parijs dus. En de crepes waren ook nog een overheerlijk.

Centre Pompidou weet ik nog dat ik vroeger geweest ben en ik weet dat ik het toen erg mooi vond. Nu stonden we ervoor en dacht ik ‘serieus, is dit het?’ Een tegenvaller dus en zeker iets wat je over kan slaan.

Atelier des Lumieres

De laatste aanrader voor een bezoek aan Parijs, met of zonder kids, is toch zeker wel Atelier des Lumieres. Verwacht geen museum, want dat is het zeker niet. Het is meer een soort bioscoop ervaring waarbij het beeld en geluid overal vandaan komt. Ok, de beelden die je ziet komen uit bekende schilderijen, maar daar houdt de vergelijking toch wel op. Je zit of staat middenin een hal waar de beelden op de wanden en vloeren geprojecteerd worden, het geluid komt van alle kanten en je komt ogen en oren tekort om alles goed te kunnen zien.

Een kleine kanttekening is wel dat het waarschijnlijk niet heel geschikt is voor hele gevoelige kinderen. Het geluid staat hard en de beelden wisselen elkaar in rap tempo af. Heel veel prikkels. Dus mocht je een kind hebben die daar erg gevoelig voor is dan zou ik deze maar even overslaan.

Sainte Chapel

We hadden vooraf al wat foto’s gezien van de glas in lood ramen van de Sainte Chapel (vrijwel tegenover de Notre Dame), maar de foto’s zijn veel minder spectaculair dan het in het echt mee maken. Op de benedenverdieping waren wat glas in lood ramen, maar voor het echte spektakel moet je de trap naar boven nemen. We konden alledrie een ‘wauw’ niet onderdrukken toen we boven kwamen. Noémi was er vervolgens wel iets sneller klaar mee dan wij, maar ze vond het wel mooi om te zien.

Shoppen

Shoppen op de Champs-Élysées is voor de meesten van ons niet weg gelegd, maar een kleine tussenstop in de Disney Store is een feestje voor kinderen.

Daarnaast is Le Marais een hele fijne plek om te shoppen. Veel kleine winkeltjes en mooie merken hebben zich hier gevestigd.

Vanuit Le Marais loopt je, over Place de la Bastille, naar Rue du Faubourg Saint-Antoine in het 11e Arr. Daar shop je nog even verder in winkels als Hub (gave sneakers), G-Star, GAP en NafNaf (jawel, het bestaat nog steeds). Maar de grootste attractie op Rue du Faubourg was voor Noémi toch wel dat daar ook een HEMA zit. Neerlands trots middenin Parijs. Inclusief stroopwafel kruidnoten en chocoladeletters.

Wij kijken terug op een geslaagde citytrip en zijn over het algemeen weg gebleven van de standaard toeristische plaatsen. Wij wilden Parijs op een andere manier beleven dan de standaard manier en dat is zeker wel gelukt.

Zijn jullie wel eens met de kids in Parijs geweest? Hebben jullie ook nog tips? Laat ze ons dan zeker weten. Dat vinden we leuk.

Alle arty (zwart-wit) foto’s zijn gemaakt door mijn man. Zijn hobby is fotograferen. Mocht je hem willen volgen op Insagram, hij heet ry_m0nd 😉 

 

Related Posts

Er zijn nog geen comments geplaatst

Laat een bericht achter

Meer informatie over hoe JustByManon je gegevens verzamelt, gebruikt en verwerkt, vind je in onze Privacy verklaring.